Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Titik kecil timbul dan gatal selepas mengambil ubat

Anonim

Doktor yang saya tinggalkan adalah berusia 22 tahun. Saya mendapat rawatan kerana terdapat seketul kecil di belakang telingaku dan ia menyakitkan. Terus muncul bintik-bintik kecil di kaki saya. Setelah saya mengambil ubat dari doktor, nama ubat itu adalah NATIONALGIN, GRAFACHLOR DAN HELIXIM ANTIBIOTICS, hanya beberapa minit selepas mengambil ubat, tangan saya sangat kecil dan bintik-bintik gatal muncul. Saya ingin bertanya sama ada alergi antara ubat-ubatan yang saya ambil? Terima kasih doc ""

Hai Ririanrianu. Mionalgin adalah ubat yang mengandungi metamizole, vitamin dalam bentuk cyanocobalamin (vit B12), thiamin (vitamin B1), pyridoxine (vitamin B6) yang berguna untuk membantu melegakan kesakitan. Walaupun Grafachlor adalah ubat yang mengandungi dexamethasone dan dexchlorpheniramine maleate yang berfungsi sebagai ubat yang mengurangkan keradangan dan melegakan gatal-gatal yang disebabkan oleh alergi. Helixim sendiri adalah antibiotik cefixime yang berguna dalam menangani masalah jangkitan yang disebabkan oleh bakteria.

Keadaan yang anda alami boleh disebabkan oleh alergi, dan apa yang anda boleh lakukan buat sementara waktu adalah untuk menghentikan ubat yang anda ambil sementara dan segera pergi ke doktor untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Rujuk doktor untuk maklumat lanjut dan rawatan. Seterusnya mengenai alahan. Mudah-mudahan berguna dan terima kasih. Salam, Dr. Alyssa

"