Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

sentiasa mahu kencing di tengah malam atau pagi

Anonim

Dokumen, mengapa setiap pagi atau tengah "tidur seperti kencing?" "

Hello Jea

Banyak faktor yang mempengaruhi seseorang yang ingin membuang air kencing (seperti kencing), seperti minum banyak air atau memakan makanan berair (seperti buah-buahan, sayur-sayuran, dan makanan soupy), menjadi sejuk, atau memakan makanan yang boleh mencetuskan kencing seperti makanan / minuman manis, kopi, teh, soda, coklat misalnya.

Tabiat yang matang pada waktu pagi adalah keadaan semula jadi, dan kebanyakan orang umumnya mengalami ini, kerana semasa tidur pada waktu malam pengeluaran air kencing akan terus mengumpul ini adalah keadaan yang akhirnya membuatnya di pagi hari ingin mengidap, kerana air kencing sudah cukup dikumpulkan.

Tetapi apabila terdapat banyak pengeluaran air kencing ia tidak biasa walaupun pada waktu itu masih tidur akhirnya ia akan timbul perasaan ingin buang air kecil, sehingga ia membangkitkan orang yang sedang tidur. Ada juga yang tidur sehingga mereka membuang air kencing di tempat itu (bedwetting).

Sehingga sebelum tidur tidak boleh minum terlalu banyak, dan elakkan makan makanan manis sebelum tidur. Jika bilik tidur anda menggunakan penghawa dingin (AC), disyorkan supaya diatur agar tidak terlalu sejuk atau juga boleh menggunakan pakaian tidur dan selimut hangat.

Jea disarankan untuk berjumpa dengan doktor jika perasaan ingin kencing terlalu kerap dan disertai dengan gejala-gejala seperti: sakit semasa kencing, demam, kencing yang mendung atau disertai dengan darah. Sehingga ia dapat dinilai lebih lanjut adakah aduan itu disebabkan oleh masalah kesihatan atau tidak.

Mudah-mudahan berguna

"