Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Bahagian makanan yang betul untuk menurunkan berat badan

Anonim

Doc, ibu saya berusia 48 tahun beratnya 89kg. Mahu kehilangan berat badan tetapi untuk sukannya ada halangan di lututnya yang sering menyakitkan. Apakah penyelesaiannya, tuan, terima kasih. ""

Hello Adella ... Terima kasih atas persoalan anda. Anda boleh melakukan penurunan berat badan melalui makanan. Cuba ibu anda mengambil makanan yang mengandungi proyeun dan serat. Kedua-dua jenis pengambilan ini adalah makanan untuk diet yang betul kerana mereka boleh membuat anda lebih lama dan mempunyai kesan ke atas mengurangkan selera makan. Berikut adalah pilihan makanan untuk diet kaya serat:

  • Sayuran == brokoli, wortel, kentang, dll.
  • Buah == epal, pisang, kiwi, dll.
  • Buah kering == kismis, tarikh
  • Biji-bijian atau bijirin penuh == bijirin, oat, dll.
  • dsb.
Walaupun pilihan makanan yang kaya dengan proyein ditambah nutrisi tetapi rendah kalori dan lemak buruk termasuk daging tanpa lemak, daging ayam tanpa kulit, susu rendah lemak, dan sebagainya. Kunci untuk diet yang berjaya adalah untuk makan lebih kerap dengan bahagian-bahagian kecil. Makanan dalam kuantiti yang sedikit lebih mudah dibakar, supaya tidak ada pengumpulan kalori dalam tubuh. Klik artikel di bawah untuk maklumat lebih lanjut: MAKANAN UNTUK MESYUARAT Penjelasan seperti yang boleh kami serahkan, semoga berguna. jati "