Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Perbezaan antara pladogrel dan valsartan, dan bolehkah ia diambil serentak?

Anonim

Tolonglah nasihat mengenai perbezaan pladogrel dan valsartan 80, sama ada ia diambil bersama kerana kami mendapatkan ubat dari doktor untuk merawat stroke kami ""

Halo, Pladogrel adalah ubat preskripsi yang mengandungi clopidogrel. Clopidogrel ditunjukkan untuk rawatan aterosklerosis pada pesakit dengan serangan jantung, stroke iskemia dan penyakit jantung koronari dan penyakit arteri periferal. Fungsi ubat ini untuk mengurangkan kelikatan dalam darah dan mengurangkan bekuan darah yang berlaku dengan cepat, dengan itu mengurangkan risiko serangan jantung dan stroke iskemia. Walaupun valsartan adalah ubat antihipertensi yang dipanggil antagonis reseptor angiotensin, yang berfungsi untuk menurunkan tekanan darah dan melebarkan saluran darah supaya tekanan darah menurun dan beban jantung menurun, mengurangkan kesan kegagalan jantung dan mengurangkan serangan jantung. Kedua-dua ubat ini boleh diambil serentak mengikut nasihat doktor yang memperlakukan anda. Untuk dos mengikut keadaan anda, berunding secara terperinci tentang keadaan anda kepada doktor yang melakukan pemeriksaan dan ketahui keadaan anda dengan baik. Strok adalah gangguan otak yang boleh disebabkan oleh pendarahan (strok hemoragik) sehingga otak diperiksa oleh darah dan mengalami gangguan dan kerana kematian vaskular (strok iskemia) sehingga ada bahagian otak yang tidak mendapat bekalan darah yang cukup dan gangguan pengalaman. Gejala strok:

  1. Penglihatan / kelemahan separuh badan (kanan / kiri)
  2. Bercakap dengan Pelo
  3. Wajah mempunyai kesemutan muka
  4. dsb.
Keadaan ini merupakan salah satu kecemasan perubatan yang memerlukan perhatian segera. Sekiranya anda mengalami keadaan ini, segera hubungi doktor terdekat. Ubat pladogrel hanya boleh diberikan kepada strok iskemia dan tidak dibenarkan (contraindicated) dalam kes strok pendarahan (pendarahan). Baca artikel tentang strok. Semoga ia membantu. Dr. Yusi

"