Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Penyebab pertumbuhan adalah seperti ketuat pada dubur

Anonim

Adakah anda mahu melakukan perkara yang sama? Saya mempunyai hubungan seks dubur dengan pasangan saya sehingga apabila anus saya cedera, dan diulang setiap kali seperti itu, selepas beberapa bulan kemudian saya merasakan tidak teratur dalam ketuat anus saya yang semakin meningkat, apa yang anda fikir mengenai merawat ketuat pada dubur saya doktor dok, sama ada kimia herba atau briliant ""

Hello Edy ........

Terima kasih atas soalan anda.

Keadaan yang anda alami mungkin akan menyebabkan ketuat kemaluan, yang merupakan penyakit kelamin yang disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai human papillomavirus (HPV).

Ketuat genital sendiri adalah ketuat yang muncul di sekitar alat kelamin atau di kawasan dubur. Ketuat ini tidak boleh menyebabkan rasa sakit, tetapi gatal-gatal, kemerahan, dan kadang-kadang pendarahan boleh muncul.

Tiada rawatan atau rawatan yang dapat menghapuskan virus HPV sepenuhnya dari badan. Ketuat yang muncul di kawasan kelamin atau rektum boleh dirawat dengan prosedur simpan kira, terapi laser, atau menggunakan krim yang dirumuskan oleh doktor (krim tidak dijual secara bebas di farmasi).

Oleh itu, kami sangat mengesyorkan segera melihat pakar dalam kulit dan penyakit genital, dan membincangkan masalah ini, supaya anda boleh melakukan beberapa rawatan lanjut.

Walaupun tidak ada rawatan untuk virus HPV, ketuat kelamin boleh dihalang dengan memberi vaksin HPV. Adalah penting untuk mengetahui bahawa vaksin HPV tidak dapat menghalang semua jenis HPV.

Klik artikel di bawah yang sepadan dengan soalan anda:

KILIL KELAMIN

Oleh itu penjelasan yang boleh kita sampaikan, mungkin berguna.

Salam,

Dr. jati

"