Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

penggunaan pembersih kawasan feminin

Anonim

Selamat pagi, Doc, saya ingin bertanya sama ada lactacyd adalah pembersih feminin yang selamat untuk penggunaan jangka panjang? Ulasan Mohin. Terima kasih ""

Halo, terima kasih atas soalan anda.

Faraj mempunyai mekanisme sendiri untuk menghapuskan bakteria atau benda asing. Faraj membuang cecair dan akan keluar dengan bakteria dan sel-sel yang mati. Cecair ini biasanya dirujuk sebagai pelepasan vagina. Selain itu di dalam vagina terdapat juga koloni bakteria yang baik yang berfungsi sebagai flora faraj biasa. Jenis bakteria lactobacilli ini menjadikan suasana berasid di dalam faraj supaya bakteria buruk sukar dibiak

Untuk mengekalkan kebersihan organ seks wanita, anda boleh melakukan cadangan berikut:

  • Basuh dari depan ke belakang.
  • Elakkan pembersihan organ seks yang mengandungi wangian.
  • Gunakan tuala atau tisu bersih tanpa wangian untuk mengeringkan organ-organ intim
  • Kami mengesyorkan menggunakan pad tanpa tilam.
  • Gunakan seluar yang dibuat dari kebaikan dan menyerap peluh. Gantikan seluar dengan segera apabila ia terasa lembap. Jangan gunakan panties yang terlalu ketat.

Untuk membersihkan vagina sebenarnya cukup untuk menggunakan air suam dibasuh dari depan ke belakang. Penggunaan bahan-bahan tertentu dikhuatiri akan merosakkan keseimbangan flora vagina normal. Ini sebenarnya boleh menyebabkan vagina menjadi jengkel dan mudah dijangkiti.

Untuk menambah maklumat, anda boleh membaca artikel berikut di http: //www..com/memahami-kesehatan-dan-kebersih-organ-intim-anda

Oleh itu, maklumat yang boleh saya sediakan, semoga bermanfaat.

"