Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Mengenai kondom

Anonim

Dokumen petang selamat, soalan saya pendek. Setiap lelaki menghasilkan jumlah cecair pra-ejakulasi yang berbeza. Persoalannya adalah, bagaimana untuk mencegah cecair pra-ejakulasi ini daripada meresap dari bawah kondom, apa yang boleh dilakukan? Terima kasih ""

Hello Jack! Terima kasih kerana bertanya.


Kondom adalah kontraseptif yang boleh mencegah kehamilan dan mencegah pelbagai jenis penyakit kelamin. Cara menggunakan kondom dengan betul adalah seperti berikut.

  1. Periksa semula tarikh tamat kondom dan buka kondom mengikut arahan pembungkusan, elakkan menggunakan gunting atau pemotong apabila membuka kondom.
  2. Pastikan kondom tidak terbalik (perhatikan gambar).
  3. Gunakan kondom apabila zakar telah mula tegak, tetapi sebelum menyentuh pasangan seksual. Kondom harus digunakan sebelum cecair pra-ejakulasi keluar.
  4. Tekan bahagian menonjol kecil di hujung kondom sebelum memasukkan zakar ke dalam kondom. Bahagian ini adalah tempat untuk menampung ejakulasi yang keluar. Apabila kondom memasuki kepala zakar, buka roll kondom sehingga kondom menutup seluruh zakar, termasuk pangkal zakar. Jika anda menggunakan kondom yang salah atau terbalik, buang kondom itu dan gunakan kondom baru.
  5. Jika anda tidak disunat, ia akan menjadi lebih selesa jika anda mula menarik kulit zakar anda. Jangan paksa untuk menarik jika sukar. Jika zakar diapit oleh kulit, segera datang ke bilik kecemasan hospital terdekat.
  6. Sebaik sahaja anda berhubung, tahan kondom di pangkal zakar sebelum anda mengeluarkan zakar anda dari vagina pasangan anda. Ini mesti dilakukan apabila zakar anda masih dalam kedudukan tegak. Sekiranya zakar sudah lemah, kemungkinan kandungan cecair akan bocor.
  7. Selepas zakar anda berada dalam keadaan kondom, lepaskan kondom anda. Buang kondom di sampah. Jangan gunakan kondom berulang kali.

Banyak maklumat dari saya. Semoga ia membantu.


Salam.

"