Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Mengenai maklumat perubatan peribadi

Anonim

Dokumen, Sekiranya saya mempunyai rujukan data perubatan apabila saya mengalami kecemasan seperti kemalangan dan saya mempunyai maklumat perubatan saya (alahan ubat, dll.) Dalam bentuk kod qr, adakah doktor membaca dan menggunakannya sebagai rujukan? Ps: Adakah hospital di hospital bekerja, adakah SOP mengenai hal ini sama ada menentang atau menyokong? ""

Salam,

Dari maklumat yang anda sampaikan, maklumat perubatan peribadi yang anda perlu pertimbangkan beberapa perkara untuk diakses oleh kakitangan perubatan, seperti:

1. Adakah standard untuk itu? dalam hal piawai standard untuk kod QR akses tidak dalam reka bentuk pengurusan perubatan. Walaupun hospital standard adalah untuk pesakit yang tidak sedarkan diri dan tidak ada keluarga yang disertakan, prosedur pemeriksaan awal dalam bentuk ujian alahan dadah akan dilakukan sebelum memasukkan apa-apa ke dalam tubuh pesakit (kecuali cairan intravena), supaya prosedur ini berguna untuk mencegah terjadinya alergi dadah yang teruk pada pesakit .

2. Perlukan keluarga atau orang terdekat untuk mengetahui keadaan anda? keperluan mendesak ini amat diperlukan. Apabila anda mengalami kecemasan, dan mungkin tidak dapat memberikan maklumat mengenai maklumat perubatan peribadi anda, maka dengan keluarga atau teman rapat anda mengetahui keadaan perubatan anda, ini akan membantu sebagai maklumat tambahan semasa rawatan

3. meletakkan maklumat perubatan bersama identiti anda. Dengan menyusun identiti, sama ada mengikatnya bersama-sama atau meletakkan identiti yang kelihatan di dekat anda akan membantu kakitangan perubatan secara langsung semasa menyediakan penjagaan

Oleh itu, pertimbangkan beberapa perkara mudah yang boleh diakses oleh orang lain di tempat yang mudah dilihat, dan tidak rumit, oleh itu, maklumat ini akan berguna dan cepat dikenali.

Maklumat sedemikian boleh kita sampaikan.

Dr. Ulfi

"