Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Mengatasi pesakit strok yang mula mengurangkan kesedaran

Anonim

Assalamu alaikum. Gred doktor. Oleh itu, saya berusia 61 tahun dengan kejutan, pada awalnya ia dapat memulakan, bercakap dengan saya dan dengan doktor 2x tetapi kini mungkin berkurangan tetapi tidak mungkin untuk mendapatkan hospital dan dirawat dua kali sebulan, dari hospital ke Ngt., betul, mnm nm ubat rutin perlahan, kawalan masih meningkat tetapi sekarang ia terus meningkat, dalam masa 24 jam ia hanya digunakan semasa menukar pempers, saya telah cuba menjemput pelatih, maka ia masih digunakan, tidak mendengkur ... Sekarang ia tidak dapat batuk tetapi ia benar .. Bagaimana ini doc, saya ingat ... Apa penyelesaiannya ?? ""

Hi Happy,

Penghidap strok yang terus tidur, mungkin telah mengalami keadaan kesedaran atau koma yang menurun. Ini memerlukan rawatan intensif di hospital, atau jika mungkin pembedahan.

Anda perlu segera membawa ibu anda ke hospital untuk rawatan yang lebih baik. Penjagaan rumah tidak mencukupi untuk membantu dalam keadaan ini.

Menurun stroke menunjukkan bahawa tahap keparahan strok telah meningkat dari awal. Sekiranya tidak ditangani dengan betul, prognosis tidak akan baik.

Nasihat kami:

  • Bawa ibu anda ke hospital dengan segera dengan kemudahan yang cukup lengkap. Jenis B atau A hospital di bandar anda.
  • Elakkan memberi makanan melalui NGT terlebih dahulu, kerana nampaknya pemasangan NGT tidak betul, menyebabkan batuk semasa diberi makan.
  • Elakkan rawatan alternatif tanpa kebenaran doktor yang merawatnya.

Jadi, tolong bantu

"