Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Susu adalah seperti susu hampir setiap hari

Anonim

Hay dok ... Saya ingin bertanya ... Saya pucat hampir setiap hari. Warna putih putih ... Tidak gatal Adakah dokumen yang munasabah itu? Saya mempunyai haid yang normal sekali sebulan. Tetapi setiap bulan hanya 2 hari ... mengapa dok itu? Terima kasih terlebih dahulu, saya harap Tuhan sentiasa memberi anda kesihatan, tuan ... ""

Halo, terima kasih atas soalan itu. Leucorrhoea adalah perkara biasa yang dialami oleh setiap wanita. Leucorrhoea boleh menjadi normal dan tidak normal (patologi). Pelepasan faraj biasa biasanya disebabkan oleh pengaruh hormon. Keadaan ini biasanya berlaku sebelum haid, kesuburan atau semasa kehamilan. Pelepasan vagina normal biasanya jelas dan tidak menyebabkan gejala.

Walaupun pelepasan faraj tidak normal biasanya putih, hijau menjadi kemerahan dan menyebabkan gejala yang menggangu seperti kesakitan faraj, gatal-gatal dan bau tidak menyenangkan. Punca penyingkiran vagina yang tidak normal adalah:

  • trichomoniasis
  • jangkitan kulat
  • vaginosis bakteria
  • keradangan pelvik
  • kanser serviks

Leucorrhoea putih dan tidak menyebabkan gejala dan dalam jumlah kecil biasanya disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon. Tetapi anda perlu melakukan pemeriksaan lanjut untuk mendapatkan rawatan yang sesuai.

Mudah-mudahan berguna,

Dr. Anissa

"