Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

kepastiaan akan keguguran

Anonim

doc, saya ingin, apabila melakukan pengguguran, kerana kehamilan kemudian tidak dirancang, menggunakan ubat pengguguran, selepas menggunakan penggunaan, tetapi apa yang terjadi ialah pembebasan gumpalan, sama ada ini termasuk pengguguran yang berjaya, atau jika kehamilan pergi, jika, kehamilan berlanjut, langkah apa, maka apa yang perlu dilakukan? ""

Halo, terima kasih atas soalan itu.

Pengguguran atau keguguran adalah proses melepaskan hasil konsep yang berusia kurang dari 20 minggu. Menurut proses itu, terdapat beberapa jenis pengguguran, termasuk:

  1. Iminens Pengguguran. Pesakit hanya mempunyai bintik darah, janin masih utuh.
  2. Pengguguran Kemasukan. Pengguguran berterusan, pesakit menghasilkan bintik darah dan gumpalan darah.
  3. Pengguguran Incomplitus. Pengguguran yang tidak lengkap, bermakna bahawa tisu telah berkumpul, tetapi masih terdapat tisu konseptual sisa di rahim.
  4. Abortus Komplitus. Aborsi yang telah selesai adalah sempurna, yang bermaksud bahawa semua tisu-tisu konsepsi itu telah keluar.

Sekiranya masih ada tisu yang tersisa, ia mesti dikeluarkan atau dibersihkan, biasanya dengan curettage. Sekiranya tidak dilepaskan, ia boleh menyebabkan jangkitan dan gangguan pembiakan yang lain. Untuk mengetahui sama ada masih ada tisu kiri atau tidak, ia dapat dikesan oleh pemeriksaan ultrasound.

Dengan cara itu.

"