Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

kesan sampingan jika seseorang memberikan dos suplemen makanan kepada kanak-kanak berusia 16 bulan

Anonim

Dokumen, anak saya telah cirit-birit, jadi saya memberikan Lacto B terlebih dahulu, sebelum saya juga diberi Lacto B, saya fikir isteri saya tahu dosis itu kerana dia telah memberikannya tetapi ternyata bahawa isteri memberikan aturan 3 X 1 Sachet sehari bukannya memberi 1 Sachet secara langsung sama ada ia maut .. ?? ""

Hello
Terima kasih kerana menggunakan perkhidmatan perundingan
Lacto B adalah suplemen makanan, yang mengandungi probiotik / bakteria baik dan pelbagai jenis multivitamin yang terdapat di dalamnya. Lacto B digunakan secara meluas sebagai terapi untuk cirit-birit pada kanak-kanak dan orang dewasa, kerana kandungan pelbagai bakteria dan multivitamin yang baik dijangka dapat mengurangkan jumlah bakteria / kuman buruk yang menyebabkan cirit-birit.
Lacto B boleh dimakan secara langsung, dibancuh dengan air atau bercampur dengan makanan bayi atau susu bayi. Dos untuk menggunakan lacto B pada kanak-kanak lebih dari satu tahun adalah 3 x 1 sachet setiap hari, sedangkan di bawah 1 tahun dos boleh diturunkan atau mengikut arahan dari doktor pemeriksa.
Anda tidak perlu bimbang, menggunakan lacto B pada bayi / kanak-kanak boleh diberikan satu paket pada satu masa yang boleh dicampur dengan minuman atau makanan. Kerana lacto B adalah suplemen yang berfungsi sama dengan ubat, memakannya cenderung menjadi selamat. Tidak ada laporan mengenai kesan sampingan yang serius yang boleh disebabkan oleh lacto B kecuali diketahui bahawa kanak-kanak / bayi mempunyai kecenderungan untuk alergi terhadap bahan-bahan yang terdapat dalam pembungkusan lacto B.
Begitu banyak maklumat yang boleh saya sampaikan, semoga ia membantu

"