Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Tidak sedar selepas kemoterapi pada pesakit kanser otak

Anonim

Dokumen, saya ingin bertanya, saya mempunyai kawan yang mempunyai kanser otak tahap lanjut dan semalam dia adalah kemoterapi dan kini dia tidak sedar, adakah salah satu kesan sampingan dari doc chemo? Dan bolehkah ia sembuh? ""

Selamat siang

Kanser adalah keadaan di mana terdapat pertumbuhan sel yang tidak terkawal dalam badan, menyebabkan tumor yang tumbuh di luar kawalan. Kanser ini disebabkan oleh mutasi gen yang menyebabkan kerosakan pada sel yang membatasi pertumbuhan sel sehingga pertumbuhan sel menjadi tidak terkawal.

Kanser otak adalah kanser yang berlaku di dalam otak. Jika kanser ini menghalang bahagian otak tertentu, atau telah tersebar di seluruh otak, maka kanser ini adalah penyebab penurunan kesadaran dari teman-teman anda. Kemoterapi adalah kaedah rawatan untuk membantu menindas pertumbuhan kanser, tetapi sehingga kini tidak ada ubat yang dapat menghilangkan sepenuhnya kanser secara keseluruhan.

Untuk penyembuhan sahaja boleh dilihat dari kanser besar, tindak balas terhadap rawatan kemoterapi dan keadaan umum pesakit. Cadangan Saya boleh meminta lebih banyak tentang rawatan dan penyakit kepada keluarga rakan anda (yang mesti dijelaskan lebih lanjut oleh doktor yang mengendalikan kawan anda) supaya anda boleh mendapatkan gambaran yang lebih lengkap dan lengkap tentang penyakit rakan anda.

Begitu banyak maklumat dari saya, semoga bermanfaat

Dr. Anthony

"