Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Bayi Infertil

Anonim

Doktor Assalamu'alaikum anak saya mempunyai pergerakan usus seminggu, dan setiap kali CHAPTER menolak dan menangis. Sebelum saya berumur 7 bulan, saya mengalami sesuatu seperti yang di atas, saya memberitahu doktor bahawa saya memberi suppositori bisacodyl, dengan 1/2 dos Persoalannya, boleh ubat diberikan kepada anak berusia 13 bulan, kerana bertanya di farmasi, untuk 4 tahun akan datang, terima kasih ""

Salam,

Dari maklumat yang anda sampaikan, terdapat aduan sukar pergerakan usus yang berulang yang perlu dicetuskan evalusi dan pengendalian, supaya ini tidak menimbulkan aduan yang mengganggu untuk bayi anda. Untuk rawatan awal, anda boleh memberi rangsangan dengan meningkatkan pengecutan usus bayi, salah satunya adalah dengan menyediakan sayur-sayuran berserat tambahan atau sos kacang panggang atau jagung manis untuk bayi anda. Di samping itu, anda juga boleh memberi rangsangan dengan melakukan pergerakan pasif pada kaki bayi anda dengan membongkok kaki di lutut bayi, kemudian bergerak perlahan ke arah perut dan pergi selama beberapa kali atau 5-7 minit untuk memberi pergerakan usus untuk membantu menggalakkan PUP untuk pergi.

Berhubung dengan ubat-ubatan, anda perlu terus berunding dengan doktor yang merawat anak anda, oleh itu, doktor boleh menjalankan pemeriksaan dan memberikan rawatan yang sesuai untuk bayi anda. Oleh itu, saya tidak dapat memberikan cadangan rawatan segera tanpa menjalankan pemeriksaan langsung.

Itulah maklumat yang dapat kita sampaikan, juga membaca perbincangan.

Dr. Ulfi

"