Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

tonsil t2

Anonim

Siang dok, semalam saya menjalani ujian kesihatan untuk mendaftar sebagai ahli TNI, maka saya mendengar keputusan ujian tonsil saya t2-t1 masih merupakan kategori biasa dan masih boleh lulus ??? dan apakah ubat terbaik?

Hai Abu Gusti

Terima kasih kerana bertanya pada.

Tonsils atau tonsil adalah dua kelenjar jahat yang berfungsi sebagai pencegahan jangkitan, terutama pada kanak-kanak. Tetapi apabila seseorang mula matang, sumber kekebalan menjadi lebih kuat dan peranan amandel tidak diperlukan supaya kedua-dua kelenjar ini perlahan akan berkurang. Biasanya tonsil tidak membesar, tidak meradang dan tidak menyebabkan aduan. Saiz tonsilitis normal ialah T1-T1.

Pada pemeriksaan kesihatan untuk memasuki TNI, pemeriksaan akan dilakukan dalam bentuk pemeriksaan ketinggian, berat badan, tekanan darah, telinga, mata, amandel, gigi, postur, jari, varises. Anus dan organ pembiakan dalam kedua-dua lelaki dan wanita.

Untuk kriteria normal untuk tonsil apabila pemeriksaan perubatan hanya diketahui oleh mereka yang melakukan peperiksaan, kita tidak mengetahui had biasa.

Tonsils masih boleh mengecut jika tonsillitis yang anda alami bukan penyakit kronik. Untuk mengecutkan tonsil, anda harus berunding dengan pakar ENT.

Mudah-mudahan berguna.

"